Nekaj podatkov pred Zimiškim trekingom

Še nekaj dni nas loči od prvega trekinga v Slovenskih goricah, valoviti in gričevnati vinorodni pokrajini vzhodno od Maribora. Pa ne zgolj vinorodni, na poti boste lahko občudovali tudi šumeče bukove gozdove, pospravljena koruzna polja, močvirne loge in ribnike, prijetne domačije in tudi kraške pojave. Čeprav so Slovenske gorice prepredene z asfaltnimi cestami, jih boste na poti prehodili krepko manj kot tretjino. Nekaj utrinkov s prog si lahko pogledate na fotografijah.

Zaradi kratkega dne in napovedanega hladnega vremena sva pripravila nekoliko krajše proge, da boste prej užili toploto krušne peči.

Aktivna proga meri 9,7 km zračne razdalje med točkami, dolžina po predvideni optimalni (ne nujno najkrajši ali najhitrejši, zagotovo pa najlepši) poti pa bo največ do 13 km z okoli 400 m skupnega vzpona.Velik del proge sledi jasno prepoznavnim ali celo markiranim potem, le dva odseka, krajša od 200 m, boste opravili po brezpotju. Navodila vam bodo pri tem v hvaležno pomoč.

Pohodniška proga je po zračni razdalji med točkami dolga 16 km, a boste težko opravili manj kot 23 km in 650 m vzpona. Tu vas seveda čaka nekaj več orientacijskih izzivov, ko boste lahko tvegali bližnjice namesto ovinkov po poteh in kolovozih. Ker pa vas čaka karta, narejena posebej za potrebe trekinga in dopolnjena s stanjem na terenu vam tudi to ne bo prevelik problem.

Se torej vidimo v soboto v Zimici, zborno mesto je pri domačiji Najvirt, Zimica 25, najprimernejši dostop iz smeri Maribora je skozi Dogoše in Zgornji Duplek, od koder boste lahko tudi brez težav sledili smerokazom. Prosim, če parkirate na označenem mestu nad hišo, na travniku ob gozdu.

Julita in Dušan.

Sodelujemo

v    GIZ Pohodništvo  lenug logoamfibija logo